Refinantare Credit - LeasingsiCrediteAuto.roLa momentul actual, nu poate fi trecută cu vederea oferta bogată de credite existente pe piață, prezentate cu dobânzi, termene și alte condiții atractive. De asemenea, a început să ia amploare fenomenul refinanțării: mulți dintre cei care au contractat deja un credit imobiliar, sau orice alt tip de credit, cu câțiva ani în urmă, se gandesc să schimbe condițiile inițiale ale împrumutului lor. Cel mai mult ar avea de câștiat din această operațiune cei care au contractat credite fie în valută, fie cu dobândă variabilă (mai ales după înregistrarea unor creșteri semnificative a indicelui ROBOR).

 

Ce este refinanțarea?

 

Refinanțarea este procesul prin care se contractează un credit cu scopul stingerii altui credit, deja existent. Aparent, acesta poate fi considerat un efort suplimentar, însă piața de creditare este în continuă evoluție, produsele bancare devin din ce în ce mai competitive, iar refinanțarea aduce un șir de alte beneficii.

 

Ce avantaje aveți făcând o refinantare?

 

Dobânda mai mică. Avantajul principal al refinanțării îl reprezintă o dobândă mai mică. Cu cât concurența între bănci este mai acerbă, cu atât dobânzile scad în timp. Pentru ca acest lucru să fie cu adevărat un avantaj, vă recomandam să analizați în detaliu oferta de refinanțare, și să țineți cont de DAE (dobânda anuală efectivă) a noului împrumut.

 

Suma mai mare. Un alt avantaj, care poate fi determinant la o refinantare, este cel al posibilității de suplimentare a sumei împrumutului. O sumă mai mare poate însemna pentru Dumneavoastră o modalitate de contractare a unei sume suplimentare de bani, care nu era posibilă anterior din cauza gradului de îndatorare depățit. Pentru un credit imobiliar, refinantarea îi poate ajuta pe cei interesați să se mute, spre exemplu, dintr-un apartament cu două camere,  în unul cu trei camere, sau chiar la o casă. Pentru cei interesați să construiască o casă pe un teren deja achiziționat cu ajutorul unui împrumut, există posibilitatea refinanțării creditul pentru teren, cu suplimentare pentru construcție. Important, în astfel de situații, este faptul că nu se mai cer garanții suplimentare, garanția constând în ipoteca pe teren și construcția viitoare.

 

Termen mai lung. O altă condiție care vine în ajutorul suplimentării sumei noului imprumut este posibilitatea de prelungire a termenului acestuia până la perioada maximă acordată de instituția respectivă de creditare. Astfel, o perioadă mai mare duce la o sumă a împrumutului mai mare și/sau rate lunare de plată mai mici.

 

Reducerea riscului valutar. Schimbarea monedei creditului în derulare elimină presiunea exercitată de fluctuațiile cursului de schimb valutar. După situația creată de creșterea cursului de schimb a Francului Elvețian și impactul acesteia asupra pieței de creditare, posibilitatea schimbării monedei creditului deja contractat, este un avantaj evident.

 

Simplificarea modalității de plată. De cele mai multe ori, prezența a mai multor împrumuturi atrage după sine și prezența mai multor finanțatori. Prin intermediul refinanțării, se minimizează efortul de a face plăți lunare către mai multe instituții financiare printr-o singură plată lunară, la o singură bancă.

 

Evitarea riscului de creștere a ratei. Creditele existente (propuse spre refinantare) sunt, de regulă, credite cu dobandă variabilă, care sunt constituite din dobânda fixă + indicele de referință ROBOR (în marea majoritate). Cresterea acestuia poate împinge clientul în imposibilitatea achitării integrale a ratelor. Trecerea de la un credit cu dobândă variabilă la unul cu dobândă fixă vă ajută enorm să vă optimizați cheltuielile.

 

Pe baza celor prezentate, vă sugerăm ca atunci când vă hotarâți să refinanțați un credit mai vechi, să vă gândiți la toate beneficiile pe care vi le poate aduce aceasta operațiune. Pentru o consultație de specialitate, un calcul exact și asistență în procesului de refinanțare și pe parcusul întregii perioade de derulare a contractului, vă așteptăm în oficiul nostru, la telefon și online.